Predstavitev in zgodovina

Podjetje BIOTEH d.o.o. je vodilni slovenski proizvajalec izdelkov za zaščito bivalnih in poslovnih prostorov ter kmetijskih objektov pred različnimi vrstami škodljivih insektov in glodavcev. Proizvaja tudi sredstva za nego in varstvo rastlin, ki so primerna za ekološko in integrirano pridelavo.

Zgodovina podjetja
Začetki podjetja segajo že v leto 1988, ko se je podjetje ukvarjalo predvsem z raziskavami. V letu 1990 se je začel intenziven razvoj in nato proizvodnja naravnih insekticidov na osnovi piretrinov (naravnega bolhača). Eden prvih tovrstnih izdelkov pri nas se še danes zelo uspešno trži pod imenom BIOTIP Ubij me nežno. Kasneje se je razvoj razširil tudi na ostala sredstva za zatiranje škodljivcev.

Leta 1993 je podjetje postalo tudi ekskluzivni distributer izdelkov za zatiranje muh v živinoreji švicarske multinacionalne družbe Ciba-Geigy (danes Novartis) za področje Slovenije. Z izdelki za zatiranje muh ima Bioteh v tej tržni niši vodilni položaj na slovenskem trgu.

Pomemben mejnik je tudi leto 2001, ko je bila prenovljena celotna kolekcija izdelkov za zaščito pred insekti v gospodinjstvu, ki se trži pod blagovno znamko FORTH.

Danes je Bioteh vodilno podjetje v Sloveniji na področju proizvodnje lastnih in tujih blagovnih in trgovskih znamk za zaščito pred škodljivci v gospodinjstvu (molji, mravlje, muhe, itd.). Razvoj in proizvodnja temeljita na izdelkih, ki so prijazni do okolja.
Spletko